Založ si blog

Hlas má väčšiu silu ako si myslíme.

Nie, nemyslím tým hlas, ktorý má podľa aktuálnych volebných preferencií najväčšiu silu.

Aj vy sa v týchto dňoch, týždňoch, či mesiacoch cítite bezmocní? Akoby ste úplne stratili hlas? Náš pocit je správny. Hlas sme síce nestratili, ale spravili sme to, čo robíme už roky rokúce stále dookola a naivne očakávame iný (lepší) výsledok. My sme svoj hlas odovzdali…

Odovzdali sme ho Vladovi a Brigite. Mikulášovi a Ivete. Robovi. Igorovi. A aj Zuzane. Odovzdali sme ho v slepej viere, že bude použitý pre všeobecné dobro a nie zneužitý pre individuálny záujem.

Vieme my vôbec, čo je to ten hlas? Prečo odovzdávame práve naše hlasy?

Nie som etymológ, ani historik. Len som v poslednom období začal o tom viac premýšľať. A počúvať.

Vyšlo mi z toho jediné. Hlas je sila. Mocná energia.

Spomenul som si na hlasy športových fanúšikov, ktoré dokážu motivovať jednotlivcov a tímy k neuveriteľným výkonom. Na hlasy spevákov a speváčiek, keď vďaka „obyčajnému“ hlasu cítime neobyčajné zimomriavky po celom tele. Spomenul som si na hlas detského smiechu. A ženy, ktorá svojim hlasom oznamuje a privoláva príchod nového života. Spomenul som si na predvianočný rozhovor o hlase v bájnej Atlantíde s Danielom. Vzácnym človekom, ktorý svojim hlasom, cez vibráciu ÓM, dokáže spustiť liečivý proces. Sú to silné momenty plné magickej energie. Uvedomil som si obrovskú silu hlasu našej Zeme, ktorá k nám prehovára pomocou vírusu. Neskutočne tichým hlasom a predsa silou, ktorá sa dotýka každého z nás.

Odovzdávame našu silu, našu moc. Preto sme dnes bezmocní. A veľa z nás nemocní. Ak chceme vyjsť z bludného kruhu, musíme niečo zmeniť. Všetci. Spoločne. A zároveň každý sám. Je čas uvedomiť si silu hlasu. Vziať zodpovednosť do vlastných úst/rúk. Aktívne pracovať s našim hlasom, našou mocou. Hlasovať za nový svet, v ktorom sme všetci vedomí tvorcovia. Za svet v ktorom je každý jeden hlas vypočutý.

Ten môj už viac neodovzdám. Kedykoľvek ním však rád prispejem k niečomu dobrému, láskyplnému a zmysluplnému. Vediac, že môj hlas má oveľa väčšiu silu ako som si myslel.

Lekcie Virtuálneho šéfa – Človečina

07.05.2020

Najlepší šéfovia počúvajú Elán, nie Ega. Elán a Ego sú samozrejme v podnázve len vďaka svojim názvom vhodným pre túto príležitosť. Tieto riadky nepatria hudobnej kritike. Každý nech počúva, čo mu ucho ráči. Tieto riadky patria človečine. Najmocnejšiemu nástroju s akým som sa v pracovnom prostredí stretol. Šéf, ktorý dokáže svojich ľudí viesť a riadiť s [...]

Lekcie Virtuálneho šéfa – Plán B

29.04.2020

… a dnes mohlo byť všetko inak. Tí ktorí používajú na efektívne manažovanie času Eisenhowerov princíp vedia, že plánovanie patrí do zložky Dôležité, ale nie Urgentné. Áno, to je to miesto v hlave, či na stole, kde máme všetky veci, o ktorých vieme, že sú pre náš úspech z dlhodobého hľadiska kľúčové, ale dnes na ne jednoducho nemáme čas. Možno [...]

Roman Michelko

Koalícia sa nezhodne na Harabinovi ani na šéfovi NR SR. SNS má svoje požiadavky, hovorí Michelko

27.04.2024 14:50

Čo sa týka RTVS, vo vzduchu aktuálne lieta osem až desať mien ľudí, ktorí by chceli novej STVR šéfovať.

Euro / Eurá / Bankovka / Peniaze /

Števulová: Koalícia chce zastrašiť mimovládky. Michelko: Chceme zvýšiť transparentnosť ich financovania

27.04.2024 14:07

Strana Progresívne Slovensko považuje návrh novely zákona o mimovládnych organizáciách predložený SNS za protizákonný a protiústavný.

Dmitrij Peskov

Peskov: Neexistujú žiadne predpoklady pre mierové rokovania Ruska a Ukrajiny

27.04.2024 13:29

Špeciálna vojenská operácia, ako Rusko označuje vojnu na Ukrajine, bude pokračovať, pre mierové rokovania nie sú podľa Moskvy žiadne predpoklady.

Alexej Navaľnyj

WSJ: Putin zrejme nenariadil zabiť Navaľného, konštatovali americké tajné služby

27.04.2024 12:42

Americké tajné služby podľa nemenovaných predstaviteľov dospeli k záveru, že Putin pravdepodobne nenariadil, aby Navaľného vo februári zabili.

Virtuálny šéf

O životných lekciách, ktoré ma zásadne formovali a dodnes sú hodnotnou súčasťou môjho pracovného i súkromného života.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 3
Celková čítanosť: 5346x
Priemerná čítanosť článkov: 1782x

Autor blogu

Kategórie